Глас Oпова
Дом Здравља
Марина Опава

Актуелности

Изменa термина јавне седнице Комисије за планове нацрта плана детаљне регулације блока 27 насеља Oпова

настави...
06.10.2017
Октобарски дани у Опову од 29.09 до 02.10

Као и прошле године крајем септембра и почетком октобра у Опову се организује занимљива и програмом богата манифестација. Октобарски дани у Опову трајаће од 29. септембра до 2. октобра, а садржај манифестације чиниће музички, изложбени, друштвени и биоскопски програм.
Првог дана, у петак 29. септембра у Галерији „Јован Поповић“, под називом „Ја сам рођен тамо на салашу“ одржава се изложба поводом јубилеја 40 година од оснивања и рада оркестра „Оповачки тамбураши“. Отварање изложбе је у 18:00 часова и организатори позивају све заинтерсоване грађане да дођу и уживају у овој изложби.
У суботу, 30 септембра, од 11:0... настави...

26.09.2017
Јавни увид у нацрт плана детаљне регулације блока 27 насеља Опова


настави...
11.08.2017
Јавна презентација урбанистичког пројекта за потребе урбанистичко-архитектонске разраде локације реконструкције и промене намене производно складишног комплекса у стамбено-пословно-складишни комплекс на катастарској парцели бр.4348/1 КО Опово


настави...
09.08.2017
Дани општине Опово од 19. до 22. маја

Овогодишње обележавање Дана општине одржаће се бројним манифестацијама током четири дана од 19. до 22. маја. За разлику од претходних година, програм ће бити значајно богатији и испуњенији. Организациони одбор иницирала је локална самоуправа уз чију подршку у организацији програмских активности учествују локална удружења и установе. 

У петак 19. маја, у Дому културе Опово одржаће се свечана Академија. У програму је предвиђена пројекција кратког филма "Годину дана рада локалне самоуправе", а уз пригодан културни програм биће по први пут уручене новоустановљене мајске награде за појединце који су се токо... настави...

15.05.2017
Обавештење за грађане општине Опово о излагању дела јединственог бирачког списка за подручје општине Опово

Овим путем обавештавају се грађани општине Опово О ИЗЛАГАЊУ НА УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ОПОВО, који ће се вршити у простору Општинске управе општине Опово, свако радног дана од 08,00 до 17,00 часова, до закључења бирачког списка 17.03.2017. године, до 24 часа.

У наведеном периоду бирачи ће моћи да предлажу упис, допуне или исправке бирачког списка на начин утврђен законом, тј. грађани ће моћи да од Општинске управе захтевају доношење решења на којим се заснивају промене у бирачком списку.

Од 18.03.2017. године па до 29.03.2017. године у 24,00 часа односно до 72 часа пре дана одржавања избора, решења на којима се заснивају промене у бирачком сп... настави...

03.03.2017
Излагање на јавни увид идејног пројекта путне и каналске мреже катастарске општине Баранда

Обавештавају се учесници комасације за комасационо подручје катастарске општине Баранда да дана 31.01.2017. године почиње излагање на јавни увид идејног  пројекта путне и каналске мреже које ће трајати 15 дана односно до 14.02.2017. године.

Сви учесници комасације могу да остваре увид у идејни пројекат  путне и каналске мреже који ће бити изложен у згради месне заједнице Баранда као и да могу да поднесу приговор на исти.

Приговор се подноси комисији за комасацију КО Баранда писменим путем или усменим путем на записник сваког радног дана од 9 до 13 часова.

Идејни пројекат мреж... настави...

30.01.2017
Обавештење о јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини пет сеоских кућа са окућницом и доделе пакета помоћи

Општина Опово обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 5 сеоских кућа са окућницом и деделу пакета помоћи, у оквиру Регионално... настави...

15.12.2016
Авијарна инфлуенца

Авијарна инфлуенца (птичји грип) - биосигурносни принципи - pdf                                                      

настави...
09.12.2016
Обавештење о излагању идејног решења каналске мреже

Обавештавају се учесници комасације за комасационо подручје катастарске општине Баранда да дана 30.09.2016. године почиње излагање на јавни увид идејног решења каналске мреже које ће трајати 15 дана односно до 14.10.2016. године.

Сви учесници комасације могу да остваре увид у идејни пројекат каналске мреже који ће бити изложен у згради месне заједнице Баранда као и да могу да поднесу приговор на исти.

Приговор се подноси комисији за комасацију КО Баранда писменим путем или усменим путем на записник сваког радног дана од 9 до 13 часова. 

Позивају се сви заитересовани грађани да активно учествују у овој фази комасације.

настави...
30.09.2016

Остале вести

Јавна презентација урбанистичког пројекта Обавештење за грађане о расписаним конкурсима Обавештење о расписаним конкурсима Обавештење за грађане Обавештење за регистрацију трактора, прикључних возила за тракторе, мотокултиваторе и радне машине намењене за радове у пољопривреди, старијих од пет година Позив Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије за учешће на конслутативном састанку у Новом Саду Друга шанса Обавештење за грађане СТОП тровању птица грабљивица Обавештење о излагању дела јединственог бирачког списка У току је истраживање здравља становништва Србије Обавештење корисницима дечијег додатка