Глас Oпова
Регистар јавних слижби
Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине д.о.о. Нови Сад
MICS 6

Туризам

Река Тамиш

Омиљено место за пецање, где се свакодневно окупља велики број спортских риболоваца из оближњих градова и унутрашњости. Загарантован је богат и квалитетан улов рибе, опуштање и уживање у природним лепотама.

slika

Језеро „Шаран“

Уређена обала, наменска места предвиђена за пецароше, где су они заштићени од утицаја сунца, кише, ветра. Атрактивно уређен простор са сламнатим „сунцобранима“, прави је амбијент за истинске риболовце и оне који се тако осећају.

slika

Богатство ловишта

1313 hа шума је станиште за разноврсну дивљач. Можете се опробати у лову и ловити срне, лисице, зечеве, фазане, дивље свиње, пољске јаребице, грлице, препелице, дивље пловке...

slika

Смештајни капацитети

Хотел „Стари Банат“ Опово, Рибарска 2, тел: 013 681 146, 013 681 319

- 14 двокреветних соба и 4 једнокреветне
- један апартман
- сала за пословне састанке (30 гостију)
- сала за ручавање (200 гостију)
- шанк сала (30 гостију)
- башта (40 гостију)

Спортски објекти

У циљу пружања адекватних услова за спорт и рекреацију у плану је да се у непосредној близини хотела „Стари Банат“ приступи изградњи спортско-рекреативног центра са неопходним и пратећим садржајима (спортски терени, уређена шеталишта и други спортски објекти). Изградња оваквог центра ће омогућити организовање многобројних такмичења и спортских манифестација, привући заинтересоване госте и туристе.

slika

Бања

У насељу Баранда постоји налазиште лековитог блата чија је лековитост потврђена стручном анализом Института за рехабилитацију - Службе за балнеоклиматологију Београд. Намера је да се у блиској будућности овај природни потенцијал адекватно искористи изградњом СПА центра Баранда, где би се лековито блато користило у балнеолошке сврхе за лечење дегенеративног зглобног и ванзглобног реуматизма, стања насталих након траума, обољења генито - уринарног тракта.

Рибарско насеље

Предвиђена је изградња Рибарског насеља са бунгаловима и марином за чамце на обали реке Тамиш у Опову. Свакако да ће се на овај начин допринети даљем развоју спортско-риболовног туризма, омогућити смештајни капацитети за дужи боравак туриста.